ΟΧΙ , στο λιντσάρισμα των συμπολιτών μας!

«Ανησυχώ περισσότερο για την συνείδησή μου παρά για την φήμη μου. Επειδή συνείδηση είναι αυτό που είσαι , ενώ φήμη είναι εκείνο που σκέφτονται οι άλλοι για σένα.»

Τσάρλι Τσάπλιν

Αναμφισβήτητα οι τράπεζες κάνουν αυτό που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Το ίδιο και η κυβέρνηση, οι «θεσμοί», όσοι κλήθηκαν τάχα για να μας σώσουν από την μεγάλη καταστροφή που μας έτυχε. Όλοι κοιτούν το συμφέρον τους , αγνοώντας τις δικές μας ανάγκες. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, εκείνοι που επιβιώσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας και να διασώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

Εκμεταλλευόμαστε την συγκυρία και αγοράζουμε ακίνητα πλειστηριασμών ή αντιστεκόμαστε διασώζοντας τη συνείδηση μας;

Φέτος , 40.000 ακίνητα θα εκπλειστηριάσουν. Και από αυτά , ελάχιστα είναι ιδιοκτησίες των στρατηγικών κακοπληρωτών, γιατί εκείνα έχουν ήδη  πουληθεί στους international επενδυτές.

Τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό είναι σπίτια και οικόπεδα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ξεπληρώσουν επιχειρηματικά ή στεγαστικά δάνεια, ανθρώπων που κατέθεσαν τον κόπο μιας ζωής για να αποκτήσουν ένα ακίνητο των 100, 200, 300 χιλιάδων ευρώ.

Δυστυχώς ο νέος νόμος περί προστασίας πρώτης κατοικίας, απέκλεισε πολλούς ιδιοκτήτες, ακόμα και εκείνους που είχαν ενταχθεί στον νομο Κατσέλη ο οποίος αναμφισβήτητα ήταν πιο προστατευτικός.

Τα ακίνητα βιοπαλαιστών θα χαθούν μέσα από τις πλατφόρμες των τραπεζών και η δυστυχία θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Ας μην είμαστε εμείς εκείνοι που θα «χτυπήσουμε» τα σπίτια των συμπολιτών μας.

Οι παλιοί έλεγαν : «ποτέ μην αγοράσεις το ΑΧ του άλλου» και εννοούσαν ότι ακίνητα και αντικείμενα που βγαίνουν στις δημοπρασίες , έχουν έντονη συναισθηματική -αρνητική φόρτιση . Και άδικο δεν είχαν.

Αν σας αρέσει ένα ακίνητο που κυκλοφορεί στην αγορά και θεωρείτε ότι η τιμή του είναι υπερβολική, προσφέρετε τα χρήματα που πιστεύετε ότι κοστίζει και αφήστε τον πωλητή να επιλέξει αν θα πουλήσει ή αν θα περιμένει να του πάρει το ακίνητο η τράπεζα για να το εκπλειστηριάσει.

Είναι πολλοί εκείνοι που προτίθενται να ρίξουν την τιμή για να πουλήσουν ωστόσο η κακή συνήθεια που έχει παγιωθεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια, η συνήθεια των αγοραστών να κάνουν προσφορές πολύ μικρότερες της αξίας του κάθε ακινήτου, αναγκάζουν τους πωλητές να διαφημίσουν το ακίνητο τους υπερτιμημένο.

Δώστε την σωστή προσφορά στο ακίνητο που σας ενδιαφέρει και αφήστε τον μεσίτη σας ,ο οποίος ξέρει τα όρια του πωλητή , να κάνει την διαπραγμάτευση. Εξ άλλου αυτή είναι  η κύρια υποχρέωση του επαγγελματία μεσίτη. Η σωστή και δίκαια διαπραγμάτευση.

Εβίτα Ελευθερουδάκη

broker/owner

Epsilon team real estate

Μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής Αθηνών

Share