ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η εταιρεία μας , μετά από πολλαπλά «ατυχήματα» –  ακυρώσεις αγοραπωλησιών,  που προέκυψαν τα τελευταία δυο χρόνια , λόγω μη εξειδίκευσης των δικηγόρων που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, αποφάσισε να προσφέρει σε όλους του ΠΩΛΗΤΕΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ πλήρη νομική κάλυψη από την εξειδικευμένη σε αγοραπωλησίες δικηγορική εταιρεία Π. Λιάρτης – Σ. Νικηφοράκης & Συνεργάτες.

Η αγοραπωλησία σήμερα στην Ελλάδα χρήζει εξειδίκευσης κάτι που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών – πωλητών ακινήτων. Ένας νομικός μπορεί να είναι εξαιρετικός στην επίλυση ενός διαζυγίου, στην υποστήριξη ενός κακοποιού , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι εξ ίσου καλός και στην ολοκλήρωση μιας μικρής ή μεγαλύτερης αγοραπωλησίας.

Η διαπραγμάτευση με τον δικηγόρο του αγοραστή για τις επιμέρους απαιτήσεις της άλλης πλευράς, η διασφάλιση της πληρωμής του πωλητή,  η όποια άρση βάρους που  πιθανόν έχει το προς πώληση ακίνητο, η συλλογή και αποστολή στον συμβολαιογράφο των απαιτούμενων εγγράφων καθώς και ο έλεγχος τους και τέλος η δομή του συμβολαίου , απαιτούν πλέον ιδιαίτερη γνώση και τεχνική ώστε να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία άμεσα και επιτυχώς.

Είθισται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών υποτιμώντας τη διαδικασία της αγοραπωλησίας ως νομική εργασία, να την αναθέτουν  στην αδελφή του γαμπρού τους, στον γιό  του γείτονα, στον δικηγόρο που τους έβγαλε το διαζύγιο, στη νεαρή δικηγόρο συγγενή που θέλουν να βοηθήσουν ή ακόμα και στον διάσημο ποινικολόγο με τον οποίο κάνουν μαζί … διακοπές στη Μύκονο. Το αποτέλεσμα είναι συχνά … ατυχές ! Και αν καταλήξει σε υπογραφή, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση .  Όπως κάποιος  επιλέγει  γιατρό εξειδικευμένο για συγκεκριμένη ασθένεια,  έτσι  πρέπει να επιλέξει  και δικηγόρο  για το  νομικό θέμα που αντιμετωπίζει.

Η Epsilon Team από την πρώτη μέρα λειτουργίας της το 2010 εξασφάλισε τη στήριξη της εξειδικευμένης σε αγοραπωλησίες νομικής εταιρείας Π. Λιάρτης – Σ. Νικηφοράκης & Συνεργάτες  και την χρησιμοποίησε σε σημαντικές αγοραπωλησίες οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων  με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία και να καλύψουμε το κόστος της ,προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον συντομότερο χρόνο.

Για τα εντός Αθηνών και προαστίων οικιστικά ακίνητα, η αμοιβή μας δεν διαφοροποιείται έστω και αν περιλαμβάνει όλη τη νομική κάλυψη των ιδιοκτητών και παραμένει στο 2% + 23% ΦΠΑ. Εξαιρούνται τα παράβολα ή οποια δημόσια έγγραφα έχουν κόστος έκδοσης.

Για τα εκτός Αθηνών ακίνητα η αμοιβή μας συμπεριλαμβανομένης της νομικής κάλυψης διαμορφώνεται σε 3% , δηλαδή 1% επιπλέον της συνηθισμένης μεσιτικής αμοιβής , δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα ακίνητα ενέχουν δυσκολίες λόγω αποστάσεων.

Και στις δυο περιπτώσεις όμως, ο πωλητής, μας παραδίδει τον φάκελο με τους τίτλους του ακινήτου, συμφωνεί εγγράφως στην επίσης γραπτή προσφορά του αγοραστή που πάντα εξασφαλίζει η εταιρεία μας  και απλώς ενημερώνεται  για την ημέρα και ώρα του συμβολαίου.

Την ίδια υπηρεσία μπορούμε να προσφέρουμε και σε όλα τα επαγγελματικά ακίνητα αυξάνοντας όμως την αμοιβή μας σε 3% όπως ισχύει για τα εκτός Αττικής.

Εβίτα Ελευθερουδάκη

broker/owner

Epsilon Team real estate Plus

Share