ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Kαι νέα παράταση δόθηκε για ένταξη στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, μέχρι εξαντλήσεως του εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Με το πρόγραμμα αυτό επιδοτείται η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση θερμομόνωσης, η εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, η τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων και η τοποθέτηση σταθερών και κινητών εξωτερικών σκιάστρων.

Επίσης αλλάζουν οι προϋποθέσεις ένταξης προς το ευνοϊκότερο.

Πιο συγκεκριμένα :

– Μπορούν να ενταχθούν πλέον στο πρόγραμμα κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31.12.1989 (αντί 31.12.1979) και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2100€ (αντί 1750€).

– Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων και από μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας που δεν έχουν αυτόνομη θέρμανση (ήταν απαραίτητη προϋπόθεση).

– Παρέχεται επιδότηση έως 35% και άτοκο δάνειο, ή έως 15% και άτοκο δάνειο ανάλογα με το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.

– Τα νέα κουφώματα δεν χρειάζεται να είναι τελευταίας θερμομονωτικής τεχνολογίας και η νέα θερμομόνωση δεν χρειάζεται να ικανοποιεί τις αυστηρές προϋποθέσεις του νέου κανονισμού.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτούνται 2 πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης από ενεργειακό επιθεωρητή, ένα πριν και ένα μετά τις εργασίες, το κόστος των οποίων επιδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα.

Οι νέες επιδοτήσεις και τα άτοκα δάνεια ισχύουν και για όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση.

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ – Μ.Β.Α

Ενεργειακός Επιθεωρητής, Αρ. Μητρώου 341

Τ : 210 29 19 685, K : 6937 15 03 97

Share