ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: “Προσοχή στους μεσίτες μαϊμού”

Με ανακοίνωση του σήμερα ο Σύλλογος Μεσιτών Αττικής Αθηνών, προειδοποιεί ιδιοκτήτες, αγοραστές και μισθωτές οτι καθημερινά παρατηρούνται κρούσματα εξαπάτησης πωλητών απο fake μεσίτες οι οποίοι όχι μόνο ζητούν αμοιβές που δεν τις δικαιούνται, αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα μιας αγοραπωλησίας

Θέλοντας να προστατεύσει τους συναλλασσόμενους, ο Σύλλογος παραθέτει «ορισμένες οδηγίες – χρήσιμες κινήσεις, που αποδεικνύουν εάν έχετε να κάνετε με πραγματικό μεσίτη ή με κάποιον απατεώνα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα λειτουργήσει αντιεπαγγελματικά, ενώ στη χειρότερη μπορεί να σας οδηγήσει στην απώλεια μεγάλου ή και μικρού χρηματικού ποσού».

Πως θα σιγουρευτείτε ότι ο μεσίτης σας είναι νόμιμος επαγγελματίας:

  • Ο επαγγελματίας μεσίτης εκτός από τον ΑΦΜ διαθέτει και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) τον οποίο καλό θα ήταν να τον ζητήσετε πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή.
  • Στην περίπτωση που δεν το πράξετε εξ αρχής τότε όταν υπογράψετε την εντολή ανάθεσης, ο μεσίτης – εάν φυσικά είναι απολύτως νόμιμος – θα πρέπει να βάλει την σφραγίδα του στην οποία αναφέρεται ρητά ο ΑΦΜ και ο Γ.ΕΜ.Η.
  • Επίσης χιλιάδες μεσίτες μέλη του ΣΜΑΣΑΑ , διαθέτουν την ταυτότητα του Συλλόγου μας, που αποδεικνύει πως είναι νόμιμοι μεσίτες, ωστόσο η κατοχή της ταυτότητας ΔΕΝ είναι υποχρεωτική, όπως τα άλλα δύο στοιχεία που προαναφέραμε.
  • Στην περίπτωση που οι πολίτες έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία για το εάν και κατά πόσο είναι νόμιμος και πραγματικός ο άνθρωπος που έχουν επιλέξει για μεσίτη, μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας για περισσότερες οδηγίες.
    Ο Σύλλογος λειτουργεί καθημερινά και μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2103621930
Share